broodhuys

Het streekgebak van Putte

2_Fotomap Broodhuys-Tuinkamer-47.jpgDe ridders van Pitsemburg, een geestelijke ridderorde uit de middeleeuwen, bezitten vanaf de 13de eeuw grote delen van het Waverwoud, een uitgestrekt bos ten oosten van Mechelen,  tussen de Dijle en de Kleine en de Grote Nete. Daarbij behoorde ook het jachtgebied Putte. Om dichter bij die jachtgronden te zijn, bouwden zij in 1748 een jachtslot dat nu het prachtig gerestaureerd en geklasseerd gemeentehuis van Putte is.


In 1998 bestond  het jachtslot 250 jaar. Om dit te vieren en om hulde te brengen aan deze ridders, werd een eigen streekgebak ontworpen: de Putse ridder. Dit ronde koekje heeft een lekkere vulling en bovenop een laag chocolade. In die chocolade is de beeltenis van een ridder aangebracht en in de rand de benaming 'De Putse Ridder' en drie molenijzers (cfr. wapenschild Putte).


Weetje: De vergroting en het huidige classicistische uitzicht van de Sint-Remigiuskerk van Beerzel, kwam in 1767 tot stand door toedoen van deze ridders van Pitsemburg.

 

 
Klik hier voor meer informatie

Er heeft zich een probleem voorgedaan:

Error
Contacteer de webmaster indien het probleem zich blijft voordoen.

Ambachtelijke bakkerij 'Het Broodhuys'

Info  

Bestand Uploaden

waiting...